Robert de Vries

Ondernemer & spreker
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Praktische adviezen van Annemarie van Gaal

Praktische adviezen van Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is een bekend Nederlands onderneemster en televisiepersoonlijkheid. De zakenvrouw geeft regelmatig lezingen en deelt haar uitgebreide kennis middels praktisch toepasbare adviezen. Ik had het genoegen een van haar lezingen bij te wonen en onthield de volgende tips voor ambitieuze ondernemers.

Blijf altijd streven naar nieuwe groei en winst

Stilstand is achteruitgang en dat geldt zeker voor ondernemen. De rasechte entrepreneur is het liefst zo min mogelijk afhankelijk van andere partijen zoals banken en andere financiële instellingen. Winst is nodig om deze financiële onafhankelijkheid te garanderen. Het maakt het mogelijk om een geheel eigen koers uit te zetten, op basis van je eigen visie en dromen.

Winst hangt echter nauw samen met groei. Zonder het vooruitzicht van winst is het immers onmogelijk om te groeien. Nieuwe groei is bovendien vaak het gevolg van herinvesteren van de winst in je onderneming.

Het continu nastreven van winst en groei hoeft volgens Van Gaal zeker geen uitputtingsslag te zijn. Stel jezelf de vraag hoe jij je laatste dagen wilt doorbrengen en ontdek op basis hiervan je ware passie. Het najagen hiervan resulteert in veel gevallen automatisch in winst en groei.

Geef niet op en durf te falen

Passie is sowieso een begrip dat centraal staat in de filosofie van de zakenvrouw. Volgens haar brandt in de ondernemer altijd de vurige wens om te werken aan zijn onderneming. Vandaar ook dat elke succesvolle ondernemer zich kenmerkt door de eigenschap om niet op te geven bij tegenslag. De intrinsieke motivatie om van zijn visie de realiteit te maken, is simpelweg te sterk.

Dat zorgt ervoor dat je als ondernemer niet werkt om te leven, maar leeft om te werken. Al voelt dat niet zo, als je dagelijks met je passie bezig bent. Ook falen hoort daarbij. De echte ondernemer verschijnt na een mislukte poging telkens opnieuw aan de start. Net zolang totdat hij succesvol is. En het is precies deze mentaliteit, die ervoor zorgt dat hij dat uiteindelijk ook wordt.

Hou vast aan je visie maar blijf down to earth

Winst en groei zijn alleen mogelijk als je jouw diensten of producten succesvol aan de man weet te brengen. Verkopen is volgens Van Gaal dan ook een belangrijk deel van ondernemen. Als ondernemer moet je hier minstens de helft van je dag aan besteden. Neem uitgebreid de tijd voor de klant en luister naar zijn wensen, klachten en ideeën.

Lukraak verkopen heeft natuurlijk geen zin als je niet toewerkt naar een concreet doel, vastgesteld op basis van jouw unieke ondernemersvisie. Hou te allen tijde vast aan deze visie en verdoe je tijd niet aan eindeloos vergaderen. Dat betekent niet dat je niet moet luisteren naar je personeel. Een down to earth benadering en sterke wil gaan bij succesvolle ondernemers namelijk heel goed samen.

Laatste blogberichten

Hoe koppel je een bekende Nederlander aan je merk?
Praktische adviezen van Annemarie van Gaal
Blog overzicht
What a great time we had for the conference Inspiration360 in Amsterdam. Much appreciation for the courage of the founders of this event.
- Sir Richard Branson
I like to thank Robert de Vries, the director of Inspiration360 for his invitation to Amsterdam.
- VP Al Gore
Robert, thanks so much for this great event and your invite to the Nederlands. It was a great event and a great experience.
- Bear Grylls

Robert de Vries boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Robert de Vries en sprekersbureau Quality Bookings