Robert de Vries

Ondernemer & spreker
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Hoe koppel je een bekende Nederlander aan je merk?

Hoe koppel je een bekende Nederlander aan je merk?

Een bekend gezicht wekt vertrouwen. Misschien is het daarom dat merken zo vaak Bekende Nederlanders inzetten als gezicht van een reclamecampagne. Denk aan Johan Cruijff, die in 1978 zijn medewerking verleende aan een reclame van sigarettenmerk Roxy. Of meer recent aan Frank Lammers, die dagelijks op televisie te bewonderen is in de reclames van supermarktketen Jumbo.

Het zijn echter niet alleen grote bedrijven die Bekende Nederlanders aan zich weten te binden. Ook als kleiner merk kun je een bekend gezicht contracteren. Dan moet het voorgespiegelde plaatje natuurlijk wél voldoen aan de eisen van de persoonlijkheid in kwestie. En moet jij zeker weten dat hij of de ideale match is voor jouw campagne…

Het is belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen als je een Bekende Nederlander wilt koppelen aan je merk:

Welke BN’er past bij mijn bedrijfsidentiteit?

Net als een Bekende Nederlander, heeft jouw merk een bepaalde reputatie bij het grote publiek. Dit is je bedrijfsidentiteit. Het is belangrijk dat die van jou en de BN’er niet teveel van elkaar verschillen. Natuurlijk kun je het imago van een persoonlijkheid wel gebruiken om die van jouw merk te versterken. Nespresso kiest bijvoorbeeld bewust voor de persoonlijke en sympathieke uitstraling van George Clooney. Denk dus goed na over datgene wat je als bedrijf wilt uitstralen met jouw campagne.

Welke BN’er past bij mijn doelgroep?

Als merk heb je niet alleen te maken met je eigen imago, maar ook met de samenstelling van jouw doelgroep. Als je eenmaal weet welke mensen je aan wilt spreken, kun je een campagne naadloos afstemmen op hun wensen en verwachtingen. En kun je makkelijker de BN’er kiezen die hierbij past. Een keuze voor de juiste persoonlijkheid verhoogt het rendement van jouw boodschap namelijk aanzienlijk.

Welke BN’er is niet te benaderen?

Sommige Bekende Nederlanders zijn nu eenmaal niet te benaderen. Bijvoorbeeld door hun beroep of de noodzaak om belangenverstrengeling te vermijden. Zo zal een politicus niet willen meewerken aan een reclame voor een financiële instelling. Net zo min als een nieuwslezer zich wil verbinden aan een campagne voor een kredietverstrekker. Politiek beleid en journalistieke vrijheid vallen nu eenmaal niet te rijmen met het aanprijzen van bepaalde merken of organisaties.

Hoeveel kost de BN’er?

De kosten van het inhuren van een Bekende Nederlander verschillen per persoonlijkheid en situatie. Het inzetten van een bekend acteur kost logischerwijs meer dan een student van de toneelschool. Naast de bekendheid van de BN’er, zijn ook de duur en het bereik van de campagne belangrijke factoren. De kosten van campagnes die op al deze punten hoog scoren, kunnen soms tot in de tonnen lopen.

Hoe benader ik de BN’er?

Bekende Nederlanders worden regelmatig gevraagd om mee te werken aan reclames en andere initiatieven. Het is dan ook lastig om positief op te vallen met jouw aanvraag, zeker als je plan niet concreet is uitgewerkt. De meeste kans maak je om contact te zoeken via een boekingsbureau. Mijn bedrijf Quality Bookings onderhoudt bijvoorbeeld korte lijnen met BN’ers en weet hen in veel gevallen te enthousiasmeren voor jouw project.

Laatste blogberichten

Hoe koppel je een bekende Nederlander aan je merk?
5 tips voor starters
Blog overzicht
What a great time we had for the conference Inspiration360 in Amsterdam. Much appreciation for the courage of the founders of this event.
- Sir Richard Branson
I like to thank Robert de Vries, the director of Inspiration360 for his invitation to Amsterdam.
- VP Al Gore
Robert, thanks so much for this great event and your invite to the Nederlands. It was a great event and a great experience.
- Bear Grylls

Robert de Vries boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Robert de Vries en sprekersbureau Quality Bookings