Robert de Vries

Ondernemer & spreker
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
5 tips voor starters

5 tips voor starters

Het starten van een onderneming is een gewaagde stap in je leven. Je geeft de financiële zekerheid op van je baan en alle zaken waar je als werknemer recht op hebt. Toch is dit het allemaal waard als je jouw bedrijf eenmaal van de grond krijgt. Van belang is dan wel om niet in de klassieke ondernemersvalkuilen te trappen.Met deze 5 tips vergroot jij je kans op succes als startende ondernemer:

Start vanuit een intrensieke motivatie

Soms starten mensen een onderneming als laatste redmiddel. In crisistijd schieten de nieuwe bedrijfjes bijvoorbeeld als paddenstoelen uit de grond. Helaas leidt dit in de praktijk zelden tot succes. Een goed draaiend bedrijf is nu eenmaal niet het resultaat van een impulsieve wanhoopsactie. Juist een goede voorbereiding is kenmerkend voor succesvolle ondernemers. Vaak ondernemen zij vanuit een sterke intrinsieke motivatie en weten ze exact waar hun kracht ligt. Weet jij dat ook? Aan jou de taak om dit te vertalen naar een kansrijk bedrijfsconcept.

Laat je niet weerhouden door angst

Ondernemen is spannend en brengt je soms in onzekere situaties. Juist dan is het zaak om door te zetten en je beslissingen niet te laten beïnvloeden door angst. Het nemen van verantwoorde risico’s hoort bij het ondernemerschap. Niet al je keuzes zullen succesvol zijn, maar af en toe falen is nodig om uiteindelijk verder te komen. Probeer daarom rationeel te handelen en laat je niet weerhouden door irrationele angsten. Alleen zo til je jouw bedrijf naar nieuwe hoogten.

Verlies je doel niet uit het oog

Als ondernemer is de verleiding groot om jezelf te verliezen in tal van nieuwe ideeën. Het resultaat is uiteindelijk dat jij je kostbare tijd teveel moet verdelen en dat geen enkele van je ideeën slaagt. Formuleer daarom enkele vastomlijnde ondernemersdoelen en werk hier vanuit een duidelijke visie geleidelijk naartoe. Verleg je focus niet totdat je een van de doelen daadwerkelijk hebt bereikt. Pas dan is het tijd om aan nieuwe doelstellingen te denken.

Handel commercieel en efficiënt

Als ondernemer is het belangrijk om te durven handelen vanuit commercie en efficiëntie. Start je jouw onderneming vanuit een persoonlijke passie of interesse? Dan dreigt het gevaar dat je meer waarde hecht aan het proces dan aan het behalen van je zakelijke doelstellingen. Dat laatste is echter belangrijker, want zonder financieel gewin heeft je onderneming überhaupt geen toekomst. Schenk daarom voldoende aandacht aan de commerciële kant en besteed bepaalde taken uit wanneer dit efficiënter is.

Blijf optimistisch in moeilijke tijden

Het ondernemerschap is een kwestie van vallen en opstaan en verloopt lang niet altijd van een leien dakje. Toch is het belangrijk om ook bij tegenslag een positieve mindset te behouden. Als je zelf eenmaal het geloof verliest in de kansen van je onderneming, is deze zo goed als ten dode opgeschreven. Een optimistische insteek is daarnaast nodig om het vele werk te verzetten dat vereist is om je bedrijf van de grond te krijgen. Zoals een bekend ondernemer al zei: geef niet op bij tegenslag!

Laatste blogberichten

Hoe koppel je een bekende Nederlander aan je merk?
5 tips voor starters
Blog overzicht
What a great time we had for the conference Inspiration360 in Amsterdam. Much appreciation for the courage of the founders of this event.
- Sir Richard Branson
I like to thank Robert de Vries, the director of Inspiration360 for his invitation to Amsterdam.
- VP Al Gore
Robert, thanks so much for this great event and your invite to the Nederlands. It was a great event and a great experience.
- Bear Grylls

Robert de Vries boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Robert de Vries en sprekersbureau Quality Bookings