Robert de Vries

Ondernemer & spreker
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Biografie

Biografie

Als inspirator en spreker biedt Robert opvallende inzichten en inspirerende invalshoeken over ondernemen en het leven. Bekijk op deze pagina de diverse thema’s van zijn keynotes. Robert zijn lezingen kenmerken zich altijd door een hoge mate van interactie, humor en mooie ondersteunende visuals. De afgelopen 15 jaar heeft hij meer dan 1000 optredens en lezingen verzorgd en hiermee ruim 200.000 mensen bereikt.

Ondernemer

Robert is vanaf zijn 16de ondernemer en heeft in deze periode diverse bedrijven opgestart. Hij heeft het ondernemen al vroeg in de vingers en staat als een van de jongste ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Met ondernemen is hij nooit gestopt en momenteel bestuurt hij een aantal zeer succesvolle ondernemingen.

2008 – Workshoppen.nl

De crisis beukt keihard in de evenementenwereld. Waar vroeger tonnen werden uitgegeven voor feesten en partijen, houden nu alle bedrijven de hand op de knip. Veel bedrijven vallen om en veel artiesten zitten werkloos thuis. Een van Robert zijn belangrijkste kenmerken is toch wel zijn gave om in alle tijden ergens handel in te zien. Ondanks de crisis ziet hij daarom toch een gat in de markt. De tijd van grote en dure feesten bij bedrijven is voorbij. Toch is elk bedrijf op zoek naar een leuk uitje om de teambuilding te vergroten. Want juist in tijden van crisis moet je personeel gemotiveerd blijven. Om deze behoefte op te vullen, start Robert Workshoppen.nl. Een online platform waar bedrijven betaalbare teambuilding workshops kunnen boeken in alle soorten en maten. Dit blijkt een gat in de markt en inmiddels is dit platform uitgegroeid tot het grootste workshopplatform van Nederland. Elk jaar worden er via het platform duizenden workshops geboekt.

2009 – Quality Bookings TV

Quality Bookings is het eerste bureau van Nederland met een eigen online tv kanaal. Hier interviewen wij bekende Nederlanders, auteurs, sprekers, dagvoorzitters en artiesten. Zo krijgt u een totaal beeld van de mensen die u bij ons kunt inhuren. Elke week wordt er een nieuw interview online gezet.

2010 – DJ/producer droom

Robert zijn hele leve draait om het realiseren van dromen. Al vanaf jonge jaren heeft Robert de droom gehad om als dj muziek te produceren en op grote festivals te draaien als dj. iets wat niet “even” makkelijk is te realiseren. Maar voordat hij te oud zou zijn wil hij het toch geprobeerd hebben. En zoals Robert alles met passie en daadkracht aanpakt, lukt ook dit hem. Hij draait jaren lang op de grootste festivals, start zijn eigen platenlabel en krijgt zelfs een Gouden en Platina plaat voor zijn album.

2010 – Artiestenbureau.nl

In 2010 wordt Quality Bookings van allround entertainmentbureau omgebouwd naar sprekersbureau. Via het bureau zijn vanaf 2010 uitsluitend nog sprekers en dagvoorzitters te boeken. Voor de artiesten en overig entertainment richt Robert Artiestenbureau.nl op. Dit nieuwe initiatief groeit al snel uit tot de nummer één boekingswebsite van Nederland. Op de site staan vrijwel alle artiesten, DJ’s en acts. Door de sterke domeinnaam, de zeer uitgebreide internetcampagne en de geweldige offline services en adviesafdeling weet Robert met dit platform de artiestenmarkt naar zich toe te trekken.

2011 – Eventbureau.nl

Samen met Bart van de Beek richt Robert in 2011 als een van de eersten een online evenementenbureau op: Eventbureau.nl. Als eerste in Nederland geeft het bureau de voorkeur aan online klantcontact en hier rollen prachtige projecten uit. Onder het label Eventbureau.nl organiseren Robert en Bart honderden events voor grote corporates zoals Beter Horen, Boni en Shell. Ook mogen zij in 2015 in Zeeland de Sluiskiltunnel openen, waarbij de koning en koningin als gast aanwezig zijn. Een uiterst prestigieus project, waardoor Evenbureau.nl direct op de kaart is gezet. Ook richt het bureau zich op zakelijke reisjes naar het buitenland.

2012 – Start als spreker

Vanwege de vele bedrijven die Robert heeft opgericht, ontstaat er steeds meer vraag naar zijn verhaal. Veel businessclubs nodigen hem uit voor het verzorgen van lezingen en dagvoorzitterschappen. Door zijn brede entertainmentachtergrond weet hij een perfecte mix te creëren tussen inspirerende lezingen en vermaak. Al snel wordt hij op vele congressen en seminars uitgenodigd om zijn verhaal aan duizenden mensen te vertellen. Zijn presentaties gaan vooral over het overwinnen van angst, online ondernemen en het behalen van doelen in het leven.

2014 – Sprekersbureau.com

2014 is het jaar waarin Robert het bedrijf Sprekersbureau.com opricht. Op het eerste gezicht lijkt het een directe concurrent van Quality Bookings. En in een bepaald opzicht is dat ook zo. Maar met Sprekersbureau.com richt Robert zich op de wat meer gereserveerde opdrachtgever. Quality Bookings staat voor avontuur, ondeugendheid en het voortdurend uitdagen van de status quo. Sprekersbureau.com heeft een wat degelijker uitstraling, wat bij sommige ondernemingen beter aansluit op hun wensen en imago.

2016 – Inspiration360

In 2015 is het voor Robert tijd om een volgende stap te maken. Een grote stap! Samen met zijn beste vriend Niels Houtepen bedenkt hij Inspiration360. Het betreft het grootste businessevent ooit georganiseerd in Nederland. Maar liefst 8000 ondernemers en professionals weten de Ziggo Dome te vinden voor dit mega event dat gesponsord word door familiebedrijf AFAS. Voor Inspiration360 halen Robert en Niels topsprekers naar Nederland zoals Sir Richard Branson, Vice President Al Gore, Bear Grylls en Harvard-professor Anita Elberse. De presentatie is in handen van niemand minder dan Eva Jinek, Twan Huys en Winston Gerschtanowitz. Op 4 oktober 2016 wordt de eerste editie van Inspiration360 georganiseerd in de Ziggo Dome te Amsterdam. De zaal zit gevuld met topondernemers als Marcel Boekhorn, Roland Kahn en Annemarie van Gaal. Maar door de toegankelijke prijzen, is er ook genoeg ruimte voor kleine ondernemers en studenten. Het reusachtige project scoort veel hoge recensies en zorgt voor een golf aan inspiratie door heel Nederland.

What a great time we had for the conference Inspiration360 in Amsterdam. Much appreciation for the courage of the founders of this event.
- Sir Richard Branson
I like to thank Robert de Vries, the director of Inspiration360 for his invitation to Amsterdam.
- VP Al Gore
Robert, thanks so much for this great event and your invite to the Nederlands. It was a great event and a great experience.
- Bear Grylls

Robert de Vries boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Robert de Vries en sprekersbureau Quality Bookings