Ondernemer

Robert is vanaf zijn 16de ondernemer en heeft in deze periode diverse bedrijven opgestart. Hij heeft het ondernemen al vroeg in de vingers en staat als een van de jongste ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Met ondernemen is hij nooit gestopt en momenteel bestuurt hij een aantal zeer succesvolle ondernemingen.

2016 – oprichting Inspiration360

In 2015 is het voor Robert tijd om een volgende stap te maken. Een grote stap! Samen met zijn beste vriend Niels Houtepen bedenkt hij Inspiration360. Het betreft het grootste businessevent ooit georganiseerd in Nederland. Maar liefst 8000 ondernemers en professionals weten de Ziggo Dome te vinden voor dit mega event dat gesponsord word door familiebedrijf AFAS. Voor Inspiration360 halen Robert en Niels topsprekers naar Nederland zoals Sir Richard Branson, Vice President Al Gore, Bear Grylls en Harvard-professor Anita Elberse. De presentatie is in handen van niemand minder dan Eva Jinek, Twan Huys en Winston Gerschtanowitz. Op 4 oktober 2016 wordt de eerste editie van Inspiration360 georganiseerd in de Ziggo Dome te Amsterdam. De zaal zit gevuld met topondernemers als Marcel Boekhorn, Roland Kahn en Annemarie van Gaal. Maar door de toegankelijke prijzen, is er ook genoeg ruimte voor kleine ondernemers en studenten. Het reusachtige project scoort veel hoge recensies en zorgt voor een golf aan inspiratie door heel Nederland.

2014 – oprichting Sprekersbureau.com

2014 is het jaar waarin Robert het bedrijf Sprekersbureau.com opricht. Op het eerste gezicht lijkt het een directe concurrent van Quality Bookings. En in een bepaald opzicht is dat ook zo. Maar met Sprekersbureau.com richt Robert zich op de wat meer gereserveerde opdrachtgever. Quality Bookings staat voor avontuur, ondeugendheid en het voortdurend uitdagen van de status quo. Sprekersbureau.com heeft een wat degelijker uitstraling, wat bij sommige ondernemingen beter aansluit op hun wensen en imago.

2012 – start als spreker

Vanwege de vele bedrijven die Robert heeft opgericht, ontstaat er steeds meer vraag naar zijn verhaal. Veel businessclubs nodigen hem uit voor het verzorgen van lezingen en dagvoorzitterschappen. Door zijn brede entertainmentachtergrond weet hij een perfecte mix te creëren tussen inspirerende lezingen en vermaak. Al snel wordt hij op vele congressen en seminars uitgenodigd om zijn verhaal aan duizenden mensen te vertellen. Zijn presentaties gaan vooral over het overwinnen van angst, online ondernemen en het behalen van doelen in het leven.

2011 – oprichting Eventbureau.nl

Samen met Bart van de Beek richt Robert in 2011 als een van de eersten een online evenementenbureau op: Eventbureau.nl. Als eerste in Nederland geeft het bureau de voorkeur aan online klantcontact en hier rollen prachtige projecten uit. Onder het label Eventbureau.nl organiseren Robert en Bart honderden events voor grote corporates zoals Beter Horen, Boni en Shell. Ook mogen zij in 2015 in Zeeland de Sluiskiltunnel openen, waarbij de koning en koningin als gast aanwezig zijn. Een uiterst prestigieus project, waardoor Evenbureau.nl direct op de kaart is gezet. Ook richt het bureau zich op zakelijke reisjes naar het buitenland.

 

2010 – oprichting Artiestenbureau.nl

In 2010 wordt Quality Bookings van allround entertainmentbureau omgebouwd naar sprekersbureau. Via het bureau zijn vanaf 2010 uitsluitend nog sprekers en dagvoorzitters te boeken. Voor de artiesten en overig entertainment richt Robert Artiestenbureau.nl op. Dit nieuwe initiatief groeit al snel uit tot de nummer één boekingswebsite van Nederland. Op de site staan vrijwel alle artiesten, DJ’s en acts. Door de sterke domeinnaam, de zeer uitgebreide internetcampagne en de geweldige offline services en adviesafdeling weet Robert met dit platform de artiestenmarkt naar zich toe te trekken.

2010 – waarmaken van dj/producer droom

Robert zijn hele leve draait om het realiseren van dromen. Al vanaf jonge jaren heeft Robert de droom gehad om als dj muziek te produceren en op grote festivals te draaien als dj. iets wat niet “even” makkelijk is te realiseren. Maar voordat hij te oud zou zijn wil hij het toch geprobeerd hebben. En zoals Robert alles met passie en daadkracht aanpakt, lukt ook dit hem. Hij draait jaren lang op de grootste festivals, start zijn eigen platenlabel en krijgt zelfs een Gouden en Platina plaat voor zijn album.

2009 – oprichting Quality Bookings TV

Quality Bookings is het eerste bureau van Nederland met een eigen online tv kanaal. Hier interviewen wij bekende Nederlanders, auteurs, sprekers, dagvoorzitters en artiesten. Zo krijgt u een totaal beeld van de mensen die u bij ons kunt inhuren. Elke week wordt er een nieuw interview online gezet.

2008 – oprichting Workshoppen.nl

De crisis beukt keihard in de evenementenwereld. Waar vroeger tonnen werden uitgegeven voor feesten en partijen, houden nu alle bedrijven de hand op de knip. Veel bedrijven vallen om en veel artiesten zitten werkloos thuis. Een van Robert zijn belangrijkste kenmerken is toch wel zijn gave om in alle tijden ergens handel in te zien. Ondanks de crisis ziet hij daarom toch een gat in de markt. De tijd van grote en dure feesten bij bedrijven is voorbij. Toch is elk bedrijf op zoek naar een leuk uitje om de teambuilding te vergroten. Want juist in tijden van crisis moet je personeel gemotiveerd blijven. Om deze behoefte op te vullen, start Robert Workshoppen.nl. Een online platform waar bedrijven betaalbare teambuilding workshops kunnen boeken in alle soorten en maten. Dit blijkt een gat in de markt en inmiddels is dit platform uitgegroeid tot het grootste workshopplatform van Nederland. Elk jaar worden er via het platform duizenden workshops geboekt.

2002 – start Beef-stuk Productions

In 2002 start Robert een entertainment duo met Danny Campion, Duo Beef-stuk genaamd. Met dit duo richt hij zich meer op optredens tijdens congressen en seminars. Het Duo Beef-stuk doet meer dan 120 shows per jaar en wint vele prijzen waaronder het Nederlands Kampioen Goochelen. Uniek is de combinatie van cabaret, magie en zang. Onder het motto ‘mag het een onsje meer zijn’ levert het duo maatwerk shows die verder gaan dan die van alle andere artiesten van dat moment. Na 5 jaar en honderden shows stopt het duo en gaan Robert en Danny hun eigen weg.

 

2001 – oprichting Sprekersbureau Quality Bookings

In de dan nog economische topjaren staat de evenementenwereld op zijn hoogtepunt. Robert kan het werk met zijn duo en eigen shows niet meer aan en wordt net als alle optredende artiesten altijd beperkt door zijn eigen agenda. Het lijkt hem daarom een goed idee om een eigen bureau te starten. Want als artiest kun je nooit op twee plaatsen tegelijk zijn. In plaats van ‘nee’ verkopen, besluit hij anderen te gaan boeken. Beter een klein bedrag pakken, dan helemaal niks, is zijn redenering. In dat jaar wordt Quality Bookings geboren. 16 jaar later is dit het nummer één sprekersbureau van Nederland en vertegenwoordigt het ruim 60 bekende Nederlanders, sporters, cabaretiers en sprekers exclusief voor zakelijke opdrachten. In de begintijd van Quality Bookings is Robert de eerste die artiesten en sprekers online aanbiedt. Dit zorgt aanvankelijk voor veel weerstand vanuit de markt. Want het is toch not done om artiesten en sprekers op een website te knallen? De markt gelooft niet in internet. Robert wel. En hij krijgt gelijk. Al snel zoekt 80% van alle opdrachtgevers online naar entertainment. In deze tijd groeit Quality Bookings snel. Tot op de dag van vandaag heeft Quality Bookings nog altijd een voorsprong op zijn concurrentie als het gaat om online ondernemen.

 

2001 – oprichting Nationale Krantenbon

Robert start zijn eerste bedrijf De Nationale Krantenbon. Inspelend op de teruglopende verkoopcijfers ontwikkelt hij samen met zijn zwager Michiel Geelhoed een van de eerste cadeaubonnen genaamd De Nationale Krantenbon. Hiermee kan de consument iemand een abonnement op een krant cadeau geven. Al snel doet heel uitgeversland mee en verkopen zij het bedrijf 2 jaar later aan Reed&View. Dezelfde partij die in die tijd De Nationale Tijdschriftenbon in de markt aan het zetten is. Het is Robert zijn eerste grote zakelijke deal, wat zijn nieuwsgierigheid naar succes alleen maar meer voedt. De Nationale Krantenbon blijkt de basis van vele andere bedrijven die Robert hierna opricht.

 

1999 – honderden optreden voor bedrijven

Robert zijn entertainmentcarrière begint serieuze vormen aan te nemen. Na het winnen van diverse prijzen in binnen- en buitenland, begint hij met optreden bij bedrijfsevenementen en feesten. Al snel vult zijn agenda met optredens door het hele land en rijdt hij honderden kilometers per jaar naar de meest uiteenlopende events. Robert ontwikkelt een bijzondere combinatie tussen cabaret en magie. Hierdoor wint hij diversen keren onderscheidingen van NMU voor zijn komische presentaties. Dit zorgt uiteraard voor steeds meer werk en op zijn hoogtepunt doet hij meer dan 200 shows per jaar.

1991 – start entertainment carrière

Het ondernemen zit er bij Robert al vroeg in. Het entertainmentvak komt vroeg op zijn pad en al vanaf zijn tiende levensjaar treedt hij bij vele kinderfeestjes op als comedian en goochelaar. Dan nog voor 75 gulden per show. Regelmatig organiseert hij shows in zijn ouderlijk huis, waar de kids uit de buurt voor 5 gulden kunnen genieten van een twee uur durende entertainmentshow.